Gestoofde short ribs in rodewijnsaus
langer dan 60 minuten
Oven
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 1,5 kg short ribs
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 300 g sjalotten, in halve ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 wortel, in gehalveerde plakjes
  • 50 g roomboter
  • 70 g tomatenpuree
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 350 ml rode port
  • 350 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 takjes rozemarijn
  • 15 g platte peterselie, fijngesneden
  • 1 sinaasappel, rasp
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Vraag de Keurslager het rundvlees in losse ribben te snijden en zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bereiden.
  2. Verwarm de oven op 120 graden en bestrooi het vlees royaal met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de short ribs fel aan en rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in hetzelfde vet de sjalotten, bleekselderij en de wortel ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de roomboter toe met de knoflook en daarna de tomatenpuree. Laat het geheel 1 minuut bakken en schep het regelmatig om.
  4. Doe de port, wijn en runderbouillon erbij, samen met de takjes rozemarijn.
  5. Zet de braadpan (met de deksel erop) in de oven en laat de short ribs in de rodewijnsaus 5 uur zachtjes garen.
  6. Haal het vlees voorzichtig uit de pan en zorg ervoor dat het vlees net niet van het bot valt. Zet de pan (zonder deksel) op het vuur en laat de saus 30 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur laag en leg de short ribs terug. Laat ze ongeveer 10 minuten opwarmen in de saus.
  7. Serveer de short ribs met saus in een diep bord, leg er wat platte peterselie bij en rasp er wat sinaasappel overheen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 820 KCAL (3406 KJ). VET: 45,8 G (WAARVAN 24,2 G ONVERZADIGD). EIWIT: 32,8 G. KOOLHYDRATEN: 28,8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!