Gestoofde Thaise lamsschenkel
40-60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Thais
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 lamschenkels (of kalkoenschenkels)
  • 100 g verse gember (geschild)
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 stengels sereh (of 1 elsereh poeder)
  • 5 dl lamsbouillon (eventueel runderbouillon)
  • 5 dl ketjap (ketjap manis)
  • 1 el gesneden korianderblad
  • 1 rode peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g pandanrijst
  • atjar tjampoer
  • kroepoek

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 45 minuten
Gaartijd: 3 uur

  1. Snijd alle kruiden en groenten (behalve de 2 teentjes knoflook en de koriander) zeer fijn en bak ze even aan in wat zonnebloemolie (laat het niet te veel kleuren).
  2. Bestrooi de schenkels met peper en zout en bak ze even mee.
  3. Blus af met de bouillon en de ketjap (bewaar 3 eetlepels) en laat ze in 3 uurtjes gaar sudderen.
  4. Haal de schenkels uit het vocht en zeef het vocht. Bewaar een kopje vocht en kook de rest in tot de gewenste dikte. Hak de koriander fijn en pers de knoflook.
  5. Presenteer de schenkel als op de foto. Serveer er de saus bij en garneer met de overige koriander en wat atjar en kroepoek.
  6. Zet de rijst net onder met water en voeg er wat zout aan toe. Kook de rijst gaar. Laat als het water verdampt is de rijst nog even met de deksel staan zonder vuur.
  7. Verwarm de schenkels in het bewaarde kopje vocht en maak de saus warm. Voeg de knoflook en 3 eetlepels ketjap en de helft van de koriander toe aan de saus.

Let op: schenkel is niet altijd voorradig dus bestel je schenkels tijdig bij de Keurslager.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!