Gestoofde varkenswang met speculaas
0-20 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 1,25 kilo varkenswangen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 el bloem
  • boter
  • 1 flesje trappistenbier
  • 250 ml kalfsfond
  • 6 speculaaskoekjes
  • 1 rode, gele en oranje puntpaprika, in blokjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten
Gaartijd: 2 uur

  1. Bak de varkenswangen met de gesnipperde ui kort aan alle kanten in wat hete boter.
  2. Bestrooi ze met de bloem en bevochtig ze met de kalfsfond en de trappist. Voeg de speculaas toe.
  3. Laat de stoverij 2 uur zacht sudderen tot het vlees gaar is. Voeg na een uur de 3 soorten paprika’s en bosuitjes toe.
  4. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!