Gevlinderde pikante kip en geroosterde pastinaak
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • hele kip van 1,5 kg
  • 5 el vadouvan
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 tl cayennepeper
  • 600 g pastinaak
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Vraag de Keurslager om de ruggengraat van de kip te verwijderen (openknippen langs ruggengraat kan ook).
  2. Meng de vadouvan, de Provençaalse kruiden en de cayennepeper met peper, zout en 3 el olijfolie en wrijf hiermee de kip aan beide kanten in. Probeer ook zoveel mogelijk onder de huid van de kip te wrijven voor nog meer smaak. Laat het kruidenmengsel enkele uren intrekken.
  3. Verwarm de BBQ op 180 °C voor indirecte garing. Leg de kip op de BBQ, sluit het deksel en bak de kip in 60 minuten gaar of tot een kerntemperatuur van 72 °C.
  4. Verwarm de oven op 200 °C. Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in vieren. Schep ze om met de resterende olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pastinaak in 30 minuten goudbruin en gaar. In plaats van in de oven kan de pastinaak ook bij de kip op de BBQ worden gelegd (eveneens 30 minuten met indirecte garing).

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 795 KCAL (3340 KJ). EIWIT: 44 G. VET: 59 G (WAARVAN 45 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!