Gevuld gehaktbrood
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Nederlands

Ingrediënten

  • 750 g gemengd gehakt, grof gemalen
  • 12 creamcrackers, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 200 g spinaziebladeren, gewassen
  • 8 plakjes prosciutto
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng het gehakt, crackers, eieren, mosterd, peper en zout in een kom. Leg het vleesmengsel op een stuk bakpapier en vorm het mengsel tot een rechthoek. Bedek het gelijkmatig met de spinazie en leg daar de plakjes prosciutto bovenop. Rol de rechthoek met behulp van het bakpapier op en haal het papier weg.
  3. Leg de vleesrol in een ingevette cakevorm en zet die 60 minuten in de voorverwarmde oven (tot de kerntemperatuur 65-70 graden is).
  4. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voordat je er plakken van snijdt.

Voedingswaarde per persoon
480 KCAL (2015 KJ). EIWIT: 35 G.VET: 31 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!