Gevulde appeltjes
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 plakken gerookte rauwe ham
  • 1 geitenkaasje (Crottin de Chavignol, 60 g)
  • 2 Granny Smithappels
  • 2 eetlepels woudhoning
  • 4 takjes tijm, de blaadjes
  • 4 sneetjes brood
  • Boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in met 1 eetlepel boter. Schil en halveer de appels en verwijder de klokhuizen.
  2. Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met een stuk geitenkaas, wat honing en de tijmblaadjes. Dek ze af met aluminiumfolie en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Bak de ham droog in een koekenpan (zonder vet) en verkruimel de plakken.
  4. Haal na 20 minuten de folie van de ovenschaal, zet de oven op de grillstand en laat de geitenkaas in 5 minuten lichtbruin worden. Rooster ondertussen het brood.
  5. Serveer de appels met de stukjes ham en een geroosterde boterham.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 245 KCAL (KJ).
EIWIT: 9 G. VET: 8 G (WAARVAN 3 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 32 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!