Gevulde appeltjes met hazelnoten en kaneel
0-20 minuten
Oven
4 personen
Nagerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 2 plakken cake, verkruimeld
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 appels
  • citroensap
  • 50 g hazelnoten, gehakt
  • 4 kaneelstokjes
  • 250 ml opgeklopte gesuikerde slagroom

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Zet de appels rechtop op het aanrecht en haal met een appelboor de klokhuizen eruit. Snijd de appels horizontaal doormidden en hol voorzichtig met behulp van een theelepeltje tot ca. 1 cm van de rand uit. Snijd de stukjes appel klein.
  3. Meng in een schaal de stukjes appel met citroensap, hazelnoten, cakekruimels en basterdsuiker. Schep het mengsel in 't onderste deel van de appels. Zet de bovenkant van de appels erop en duw een beetje aan.
  4. Zet de appels in een ovenschaal en steek voorzichtig kaneelstokjes in het midden van de appels. Verdeel boter in kleine klontjes over de appels. Laat de appels in de oven 30 minuten garen.
  5. Schenk er slagroom overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!