Gevulde aubergines met lamsvlees
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Zomer

Ingrediënten

– 600 g lamsgehakt, kan ook met rund of half-om-half gehakt
– 6 middelgrote aubergines
– 4 eetlepels olij folie
– 1 ui, fi jngehakt
– 1 eetlepel korianderzaad, geplet
– 150 g gedroogde abrikozen, in blokjes gesneden
– 200 g fetakaas, verkruimeld
– 150 g granaat appelpitjes
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de aubergines in de lengte.Snijd met een scherp mes een ruitpatroon van 1 cm. diep in het vruchtvlees. Plaats de helften, met de gesneden kant naar boven, op de bakplaat. Gebruik 2 eetlepels van de olie om de aubergines in te smeren en bestrooi met peper en zout. Leg de aubergines omgekeerd op de bakplaat. Bak de aubergines 25 minuten in de oven tot ze bijna zacht zijn. Zet opzij tot de aubergines koel genoeg zijn om te verwerken. Laat de oven aanstaan.
  3. Gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen. Hak het vruchtvlees grof. Plaats de helften terug op de bakplaat met de open kant naar boven.
  4. Verwarm de resterende 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui goudbruin, voeg het gehakt toe en bak dit 8 minuten mee. Roer de koriander, abrikozen, het vruchtvlees van de aubergines, peper en zout erdoor.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften. Bak ze nog 15 minuten in de oven.
  6. Verkruimel de feta over de gevulde aubergines en verdeel daarop de granaatappelpitjes. Garneer eventueel met verse koriander.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 700 KCAL (2940 KJ). EIWIT: 43 G. VET: 38 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 40 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!