Gevulde bolcourgettes
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 bolcourgettes
  • 250 g uitgebakken spekreepjes
  • 20 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 Spaanse peper, fijngesneden
  • 4 theelepels venkelzaad, fijngemalen
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 4 kleine tomaten, in blokjes
  • 2 stengels bosui, in ringetjes
  • 200 g oude kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bolcourgettes, snijd het kapje eraf en hol ze uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Meng de spekreepjes, olijven, Spaanse peper, venkel, Italiaanse kruiden, eieren, tomaten, bosui, knoflook en oude kaas en vul de bollen met dit mengsel. Bewaar wat overblijft.
  3. Vet een ovenschaal in met boter. Zet de bollen erin en doe ze in de oven.
  4. Schep na 20 minuten het overgebleven vulsel om de bollen heen in de ovenschaal. Laat het geheel nog 10 minuten bakken. Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld pasta of rijst.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!