Gevulde courgettes
20-40 minuten
Oven
2 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g gehakt, ongekruid half om half
  • 1 grote courgette (circa 300 g)
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 100 g champignons
  • 30 g braadboter
  • 1/2 tl. gedroogde Provencaalse kruiden
  • 1-2 el tomatenpuree
  • 1 eierdooier
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el paneermeel
  • 2 el versgeraspte oude Goudse kaas

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten
Rusttijd: 15 minuten

  1. Halveer de courgette in de lengte en hol de helften uit tot er een wandje van circa 1 cm overblijft.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Verhit de boter in een pan en laat de ui en de champignons bakken tot de ui glazig is. Laat de knoflook, de kruiden en de tomatenpuree kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat omscheppend bakken tot het zijn rode kleur kwijt is.
  4. Schep het gehaktmengsel in een kom, laat het iets afkoelen en meng er de eierdooier door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de gehaktvulling in de courgettehelften, druk goed aan en zet de gevulde courgettes in een passend ingevet ovenschaaltje. Giet er een scheutje water bij. Schep het paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi over de gevulde courgettes.
  6. Schuif de courgettes in de voorverwarmde oven en dek ze af met een deksel of een velletje aluminiumfolie. Verwijder na 20 minuten het deksel of de folie en laat de schaal nog 15 minuten in de oven staan. Lekker met rijst of aardappelpuree en desgewenst tomatensaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!