Gevulde gehaktballen met spinazie en roomkaas
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Nederlands

Ingrediënten

  • 800 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 20 g peterselie, fijngesneden
  • 60 g broodkruimels of paneermeel
  • 250 g roomkaas
  • 60 g fijngehakte spinazie, gekookt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 110 g mozzarella, fijngesneden
  • 4 eetlepels boter
  • 500 g sugo, gezeefde tomatensaus
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het half-om-halfgehakt, ei, peterselie, paneermeel, zout en peper goed door elkaar.
  2. Maak een gladde massa van de roomkaas, spinazie, knoflook en mozzarella.
  3. Neem van het gehakt een deel ter grootte van een golfbal en druk die plat in de palm van je hand. Neem een eetlepel spinazieroomkaasmengsel en leg die in het midden van het vlees. Vouw de randen van het gehakt over het mengsel en rol het geheel tot een bal. Herhaal dit met het resterende vlees.
  4. Bak in een pan op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut de gehaktballetjes in de uitgeschuimde boter en draai ze regelmatig om zodat ze rondom bruin worden.
  5. Voeg de sugo-saus toe en roer voorzichtig. Laat het ongeveer 15 minuten sudderen, totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de saus dik is.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 620 KCAL (2605 KJ). EIWIT: 39 G. VET: 43 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!