Ingrediënten
1 stuk kalfsborst van ca. 700 g
200 g kalfsgehakt
100 g gepelde walnoten
2 sneetjes wit brood zonder korsten
2 el. melk
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 ei
zout en peper
prikkertjes
4 el. vloeibare boter of olijfolie
1 dl kookroom
Bereidingswijze
Laat de walnoten een paar minuten roosteren in een droge koekenpan en rol ze door een schone keukendoek om de velletjes eraf te krijgen. Hak de noten grof. Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat het brood in de melk weken en knijp het uit. Prak het fijn met een vork. Vermeng het gehakt met het brood, de kruiden, noten en het ei. Breng het goed op smaak.
Bestrooi het vlees van binnen met wat zout en peper, vul de kalfsborst met het gehakt en steek het met prikkertjes vast. Verhit de vloeibare boter of olie in een grote (gietijzeren) braadpan en braad het vlees hierin rondom aan. Zet nu de pan in de oven en braad het nog ca. een uur.
Laat het vlees rusten onder folie en blus het braadvocht af met wat room. Snijd het vlees in dikke plakken. Lekker met groene groenten en aardappelpuree.