Gevulde kalkoenfilets
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 4 kleine saucijzen
  • 4 kalkoenfiletlapjes (vraag de Keurslager deze alvast te pletten tot schnitzels)
  • 150 g pancetta, lange repen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 Jonagold appel
  • 8 blaadjes salie
  • mix van 50 g gedroogde abrikozen en rozijnen (houd 1 el apart voor garnering)
  • 50 g roomboter
  • 50 g pecannoten
  • 1 dl witte port

Bereidingswijze

  1. Ontvel de saucijzen en doe het vlees in een kom samen met klein gesneden blokjes appel, klein gesneden blokjes bleekselderij, fijngesneden salie, versgemalen peper en het fijngesneden gedroogde fruit. Meng alles goed door elkaar.
  2. Leg de repen pancetta op het werkblad en zorg dat deze elkaar overlappen. Leg hier de filets op.
  3. Verdeel de worstvulling over de filets en rol ze op.
  4. Verhit roomboter in een koekenpan en bak de rolletjes op middelhoog vuur rondom bruin en laat ze in 20 minuten op laag vuur gaar worden. Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord met folie eroverheen.
  5. Draai het vuur hoog en blus de jus af met witte port. Verwarm hierin de overgebleven stukjes abrikoos en rozijnen.
  6. Hak de pecannoten grof, snijd de rolletjes schuin doormidden en serveer ze met de jus van port en gebakken aardappelslierten (zoek het recept op deze receptenpagina).

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 700 KCAL (2940 KJ). EIWIT: 39 G. VET: 51 G (WAARVAN 31 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!