Gevulde kipfilet met kaas, bacon en salie
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g magere bacon
  • 1 bakje salie (15 g)
  • 4 grote kipfilets
  • 50 g boter
  • 120 g kruidenroomkaas
  • 2 el olie
  • 400 g krielaardappelen
  • 150 g doperwten
  • 1 lente-uitje

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipfilets in, zodat je ze kan vouwen. Doe in iedere vouw ongeveer 30 gram roomkaas. Leg een blaadje salie op iedere kipfilet. Bekleed de kipfilet met plakjes bacon en wikkel ze zo in dat de kaas niet uit de filets loopt tijdens het bakken.
  3. Leg de gevulde kipfilets in een oven­schaal samen met de boter en olie.
  4. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en braad ze in ongeveer 25 minuten gaar. Schep af en toe wat van de braadjus over de kip.
  5. Serveer met gebakken krielaardappelen, doperwten en in ringetjes gesneden lente­-uitje.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!