Gevulde kipfilet met paprika-uiensaus
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Winter
Ingrediënten
– 4 kipfilets van elk ongeveer 150 g
– 16 lange plakken ontbijtspek
– 4 uien, in halve ringen gesneden
– 2 rode en 2 gele paprika’s, in stukken gesneden
– 150 g kleine tomaatjes
– 2 tenen knoflook, in dunne schijfjes gesneden
– 4 stengels bosui in ringetjes gesneden
– 250 ml tomatenketchup
– 100 ml witte wijnazijn
– 100 ml currysaus
– 1 eetlepel rietsuiker
– 300 ml kippenbouillon
– 300 g couscous
– 70 g boter
– Peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilets in de lengte in, maar net niet helemaal door en strooi er zout en peper op.
- Leg per filet drie lange plakken ontbijtspek naast elkaar op het werkblad en 1 plak in de opening van de kipfilet.
- Leg de kipfilet op de 3 plakken ontbijtspek.
- Verwarm 30 g boter in een pan en bak hierin de ui en paprika en de knoflook, totdat deze zacht worden. Daarna kunnen de tomaatjes erbij.
- Voeg de tomatenketchup, azijn, curry en suiker toe en roer het tot een saus. Laat het 5 minuten intrekken.
- Schep een eetlepel saus in de opening van de kipfilet op het spek. Vouw de 3 spekrepen om de kipfilet en zet ze vast met een prikker. Houd de rest van de saus warm op laag vuur en roer af en toe.
- Verhit 40 g boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin. Zet het vuur laag en bak het vlees in 15 minuten gaar.
- Giet de warme kippenbouillon op de couscous, roer dit goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten staan totdat al het vocht is opgenomen.
- Serveer de gevulde kipfilets met de saus en de couscous en strooi er de in ringetjes gesneden bosui op.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 895 KCAL (3760 KJ). EIWIT: 55 G. VET: 33 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 90 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!