Gevulde kippendijrolletjes met serranoham en gnocchi
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Kerst
Ingrediënten
- 4 kippendijfilets (à 375 g)
- 200 g serranoham, in plakjes
- 1 gele paprika
- 4 takjes oregano
- 4 blaadjes salie
- 400 g gnocchi
- 150 g gezouten roomboter
- 1 teen knoflook, geplet
- halve citroen, rasp en sap
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de kippendijfilets open en bedek ze met vershoudfolie. Sla ze voorzichtig plat met behulp van een steelpan. Bestrooi de kip met peper en zout.
- Snijd de paprika in lange repen en verdeel ze over de kippendijen. Leg er een takje oregano en een salieblaadje op en rol de kippendijen stevig op. Wikkel elk kippendijrolletje vervolgens in een plakje serranoham.
- Plaats de rolletjes in een ingevette ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat ze gaar zijn.
- Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Let op dat de boter niet verkleurt. Voeg de geplette knoflookteen en de rasp en het sap van een halve citroen toe aan de gesmolten boter.
- Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer een kippendijrolletje per persoon met een portie gnocchi. Besprenkel het geheel rijkelijk met de knoflook-citroenboter. Maak af met verse peper.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 807 KCAL (3363 KJ). VET 54,8 G (WAARVAN 29,7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 39,2 G. EIWIT 36,3 G. VEZELS 2,2 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!