Gevulde paprika met kip
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet, in reepjes
  • 3 el olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 g selderij, in ringetjes
  • 3 el witte wijn
  • 100 g rijst
  • 50 g tauge
  • 4 gele paprika’s
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g geroosterde gehakte pinda’s
  • 2 el sojasaus
  • 350 ml bouillon

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de rijst in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en stoof daarin de uien en knoflook glazig. Voeg de kipfilet toe en braad aan. Voeg de selderij toe en stoof mee. Blus met de wijn en breng aan de kook.
  4. Voeg de rijst, tauge en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de pinda’s erbij.
  5. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het mengsel, druppel de sojasaus erover en plaats het kapje op de paprika’s.
  6. Verhit de resterende olie in een voldoende grote pan en bak de paprika’s daarin staand even kort aan. Giet de bouillon erover.
  7. Sluit de pan af en laat de gevulde paprika’s in de oven in ca. 40 minuten gaar worden.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!