Gevulde paprika’s
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 4 paprika’s
  • 8 snacktomaatjes, doormidden gesneden
  • 125 g kleine mozzarellabolletjes halveren
  • 12 zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 4 theelepels balsamicoazijn
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Boter
  • Olijfolie
  • 8 basilicumblaadjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter.
  2. Was de paprika’s, snijd de kapjes eraf en bewaar die. Haal de zaadlijsten eruit.
  3. Bak de kipfiletblokjes in olijfolie rondom bruin.
  4. Meng de tomaat, mozzarella, olijven, rode ui, azijn, courgette en knoflook.
  5. Schep het mengsel in de paprika’s en druppel er 4 eetlepels olijfolie overheen.
  6. Zet de gevulde paprika’s 40 minuten in de oven­ schaal in de oven. Leg na 30 minuten de kapjes van de paprika’s erop.
  7. Haal de paprika’s uit de oven en garneer ze met basilicumblaadjes. Serveer met tagliatelle.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!