Gevulde pompoen
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Internationaal

Ingrediënten

  • 1 Hokkaidopompoen (1,5 kilo)
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 200 g kastanjechampignons
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 grote uien
  • 2 Goudreinetten
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 theelepels rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • Kokosolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de buitenkant van de pompoen schoon. Snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar dit. Haal met een lepel de pitten en het ruwe deel aan de binnenkant weg.
  3. Snijd de ui in dunne halve ringen, de champignons in plakjes en de appels in blokjes. Bak de ui in twee eetlepels kokosolie glazig en laat dan de knoflook en champignons nog circa 3 minuten meebakken.
  4. Voeg het gehakt, komijnpoeder, de appelblokjes en rozemarijn toe en bak dit circa 7 minuten onder voortdurend omscheppen. Laat het vervolgens 10 minuten afkoelen en voeg de eieren toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Zet de pompoen op de bakplaat en vul deze met het gehaktmengsel. Zet het kapje erop en verwarm dit 60 minuten onderin de oven. Serveer de pompoen met rijst of aardappelpuree.

Voedingswaarde per persoon
435 kcal (1.825 kj). eiwit: 27 g. vet: 25 g (waarvan 12 g onverzadigd). koolhydraten: 23 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!