Gevulde rollade
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 600 g dikke lende met randje vet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 goudreinet, geschild en in kleine blokjes
  • 1 el citroenrasp en sap
  • 25 g pecannoten, grof gehakt
  • 25 g rozijnen
  • 30 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 dl witte wijnazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 2 l kokend water
  • 1 glas witte wijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui lichtbruin.
  2. Voeg de gember en appelblokjes, rasp en citroensap, pecannoten en rozijnen toe en breng onder voortdurend omscheppen aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en blijf roeren tot de appel helemaal zacht is. Voeg de basterdsuiker en azijn toe en kook zachtjes nog 10 minuten door tot de chutney wat dikker wordt. Als je een streep trekt met de pollepel en de chutney niet doorloopt is hij dik genoeg.
  4. Vul de jampot onmiddelijk met de chutney. Sluit goed af en laat koud worden.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snijd het stuk vlees twee keer in de lengte in en sla het open (of vraag jouw Keurslager dit te doen). Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Besmeer de binnenkant van het vlees met een royale laag appelchutney.
  7. Rol het vlees losjes op. Zet het vast met een paar stukjes rolladetouw.
  8. Vul een braadslee met het kokende water en de wijn voor het stoombad en zet het onderin de hete oven. Laat het opnieuw aan de kook komen.
  9. Temper de oven naar 160 graden en leg de rollade op een rek boven het stoombad zodat afdruipend vet in het water valt. Laat de rollade circa 60 minuten bakken. Haal de rollade uit de oven en laat hem afgedekt nog 10 minuten rusten. Lekker met groene of rode kool.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!