Ingrediënten
300 g gebraden rosbief, iets dikker gesneden
100 g rijstmie
12 stukjes gescheurde ijsbergsla
8 takjes koriander, gehakt
4 takjes munt, gehakt
2 bosuitjes, in reepjes
1/2 komkommer, in dunne reepjes
4 el zoete chilisaus
1 el sojasaus
2 el geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze
Wel de rijstmie 3 minuten in kokend water tot ze zacht zijn, laat ze uitlekken en afkoelen.
Leg steeds vier plakken rosbief overlappend bij elkaar. Leg hierop een stukje sla en een beetje rijstmie. Verdeel hierover de kruiden, bosui en komkommerreepjes. Rol de rosbief op tot een rolletje en leg ze op een schaal. Maak zo 12 rolletjes. Houd ze tot gebruik afgedekt koud. Vermeng de chilisaus met de soja en giet dit in een dunne straal vlak voor het serveren over de rolletjes. Bestrooi met sesamzaadjes.
Tip; voor een pikante bite kunt u aan de groenten nog wat flinterdun gesneden rode peper toevoegen