Gevulde rosbiefrolletjes op Thaise wijze
0-20 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Thais

Ingrediënten

300 g gebraden rosbief, iets dikker gesneden
100 g rijstmie
12 stukjes gescheurde ijsbergsla
8 takjes koriander, gehakt
4 takjes munt, gehakt
2 bosuitjes, in reepjes
1/2 komkommer, in dunne reepjes
4 el zoete chilisaus
1 el sojasaus
2 el geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Wel de rijstmie 3 minuten in kokend water tot ze zacht zijn, laat ze uitlekken en afkoelen.

Leg steeds vier plakken rosbief overlappend bij elkaar. Leg hierop een stukje sla en een beetje rijstmie. Verdeel hierover de kruiden, bosui en komkommerreepjes. Rol de rosbief op tot een rolletje en leg ze op een schaal. Maak zo 12 rolletjes. Houd ze tot gebruik afgedekt koud. Vermeng de chilisaus met de soja en giet dit in een dunne straal vlak voor het serveren over de rolletjes. Bestrooi met sesamzaadjes.

Tip; voor een pikante bite kunt u aan de groenten nog wat flinterdun gesneden rode peper toevoegen

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!