Ingrediënten
250 g beenham (dikke plakken)
500 g groene asperges
500 g witte asperges
3 bosuitjes
2 cm gemberwortel
2 teentjes knoflook
1 Spaans pepertje
5 eetlepels olijfolie
1 dl kippenbouillon (pot)
Bereidingswijze
Haal van de gewassen asperges de houtachtige onderkanten af. Groene asperges worden niet geschild, de witte moeten wel geschild worden. Snijd de beenham in smalle reepjes. Snijd nu de asperges en de bosuitjes in stukjes van 4 centimeter. Schil de gember en rasp deze fijn. Pel de knoflook en hak deze heel fijn of gebruik een knijper. Halveer het pepertje en haal hier de zaadjes uit. Snijd de pepertjes ook in fijne reepjes. Verhit de olijfolie in een wok. Bak als de olijfolie heet is de gember, peperreepjes en de knoflook tot ze wat gaan kleuren. Schep de asperges en bosuitjes er door en roerbak het geheel 4 minuten. Voeg nu de bouillon toe en verwarm de groenten 3 minuten op een hoge stand zodat het vocht wat kan verdampen. Schep de reepjes beenham door het gerecht, maal wat peper boven de pan en voeg zout naar smaak toe.