Ingrediënten
1 basisrecept gehakt
een handjevol verse kruiden uit de tuin of een potje
2 el tomatenketchup
2 el vloeibare boter
10 kerstomaatjes
50 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Stap 1
Hak of knip de kruiden met een schaar grof en meng dit met de tomatenketchup door het gehakt.
Stap 2
Verwarm de vloeibare boter in een kleine koekenpan van 22 cm doorsnee en druk het gehakt erin zodat de pan helemaal gevuld is. Pas op voor je handen want de pan is warm!
Stap 3
Druk terwijl het gehakt gebraden wordt de kerstomaatjes in de bovenkant van het gehakt en bestrooi met de geraspte kaas. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het zo 10 minuten garen.
Stap 4
Keer met behulp van een plat bord of deksel de gehaktbal om en bak hem aan de andere kant nog een paar minuten. Dit is wel een lastig klusje dus vraag of een van je ouders je hierbij helpt. Leg dan een omgekeerd bord op de pan en draai de gesmolten kaaskant naar boven om te serveren. Snijd de gehaktbal in punten of stukken en eet lekker met frietjes.