Glaasje hammouse met rode cress
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hapjes/Amuse
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

200 g gekookte ham, in reepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
2 eetlepels droge sherry
Rode cress
Cayennepeper
60 ml slagroom, stijfgeklopt
2 eetlepels mayonaise
2 teentjes knoflook, geperst
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt

Bereidingswijze

Bak de knoflook en de sjalot glazig in een klein scheutje olijfolie. Meng de rozemarijn met de reepjes ham.

Mix de ham samen met de knoflook en de sjalot in een keukenmachine en meng met de mayonaise.

Verwarm de sherry en los er de uitgeknepen gelatine in op. Doe de sherry en de opgeklopte room bij het hammengsel. Breng op smaak met cayennepeper en zout, verdeel over acht glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met enkele blaadjes rode cress.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!