Glaasje met vitello tonnato
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hapjes/Amuse
Kalf
Overig
Kerst

Ingrediënten

200 g kalfsfricandeau
2 eetlepels boter
1 blikje tonijn
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes
1 citroen, het sap
4 trostomaatjes

Bereidingswijze

Wrijf het kalfsvlees in met peper en zout. Bak het vlees in de boter rondom bruin en
gaar het rosé, tot een kerntemperatuur van 60 graden.

Laat het vlees iets afkoelen en snijd het in dunne plakjes.

Meng de tonijn, mayonaise en kappertjes en mix dit met een staafmixer tot een gladde
saus. Breng het op smaak met peper en zout.

Rijg een kwart tomaatje en wat kalfsfricandeau aan een spiesje. Vul een glaasje met wat tonijnmayonaise en zet het spiesje erin. Besprenkel met wat citroensap.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!