Kalfsoester en lever met mosterdfruit op kruidensalade
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Frans

Ingrediënten

4 kalfsoesters van circa 125 g p.st.
150 g kalfslever, in dobbelsteentjes
1 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
25 g gedroogde pruimen, zonder pit
25 g gedroogde appeltjes
1 dl witte wijn
1 el honing
1 el grove mosterd
zout en versgemalen peper
1 el bloem
2 el boter
100 g gemengde kruiden zoals basilicum, platte peterselie, kervel, bieslook, alleen de blaadjes
2 el olijfolie

Bereidingswijze

Voor het mosterdfruit:
Verwarm de olie en fruit het gesnipperde sjalotje op zacht vuur lichtbruin. Snijd al het gedroogde fruit in reepjes en doe ze in de pan bij het sjalotje. Voeg de wijn en honing toe en laat op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken. Schep het fruit over in een schone pot, dek af met plastic folie en laat het buiten de koelkast afkoelen. Zodra het is afgekoeld, in de koelkast bewaren.

Neem het vlees een half uur voor tijd uit de koelkast en bestrooi het met zout en peper. Schud de leverblokjes om met een beetje zout en bloem. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de oesters om en om in circa 3 minuten per kant rosé. Voeg na 2 minuten de blokjes lever toe en bak nog een minuut op hoog vuur mee.
Vermeng ondertussen de kruiden met wat olijfolie, peper en zout en leg ze in bergjes op borden. Snijd de kalfsoester schuin in dikke plakken en rangschik de plakken met de leverblokjes op de kruiden. Serveer met een lepeltje mosterdfruit.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!