Ingrediënten
Voor de bouillon:
1 kg ossenstaart in stukken
1 ui, bestoken met 2 kruidnagels
1 winterwortel, geschild en in stukken
1 dikke plak knolselderij, geschild en in stukken
2 peperkorrels
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
2 takjes peterselie
1 tl zout
Voor de vulling:
1 plak knolselderij, in blokjes van 1×1 cm
2 winterwortels, in blokjes van 1×1 cm
2 vastkokende aardappels, in blokjes van 1×1 cm
2 preistelen, in dunne ringen
handje grof gehakte peterselie
handje grof gehakte selderij
versgemalen peper
Bereidingswijze
Maak eerst de bouillon: leg de ossenstaartstukken met alle andere ingrediënten in een grote pan en giet er 1,5 liter water bij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 2 uur tegen de kook aan trekken. Zeef de bouillon en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Voeg de blokjes knolselderij, wortel en aardappel toe en kook nog 4 minuten. Voeg als laatste de prei en groene kruiden toe en kook nog een minuut door. Breng de soep verder op smaak met versgemalen peper.