Vegetarische curry met jackfruit
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Overig
Kerst
Ingrediënten
- 2 blikken Jackfruit (Fairtrade Original), uitlekgewicht 280 g
- 2 uien, in fijne ringen gesneden
- 4 eetlepels arachideolie
- 70 g Thaise gele currypasta
- 1 dl water
- 16 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
- 8 Kaapse Goudbessen, doormidden gesneden
- 150 g maiskorrels, uitgelekt
- 1 mango, in blokjes gesneden
- 4 dl kokosroom
Gouden maispuree
- 4 maiskolven
- 1 theelepel chilipoeder
- 50 g roomboter
- water
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm 4 eetlepels arachideolie in een hapjespan. Fruit de uienringen 5 minuten op laag vuur, voeg de gele currypasta toe met 1 dl water en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Spoel het jackfruit af met koud water en laat het uitlekken. Doe dit daarna bij het curry-ui-mengsel.
- Voeg de fijngesneden abrikozen, de halve Kaapse Goudbessen, de mangoblokjes en maiskorrels toe, samen met de kokosroom. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur indikken.
- Serveer het gerecht met maispuree en kruim van eigeel.
Tip: Haal de dooiers uit twee hardgekookte eieren en verkruimel deze boven het gerecht. Het gerecht is helemaal geel gekleurd. Voeg voor een kleurnuance eventueel koriander toe of steek er platte peterselie in.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 690 KCAL (2900 KJ). EIWIT: 8 G. VET: 45 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 55 G.
Gouden maispuree
(25 minuten, 4 personen, bijgerecht)
- Schraap de mais van de kolven en kook deze in een pan met water in 15 minuten gaar.
- Pureer het mengsel met de keukenmachine of blender tot een gladde massa en wrijf door een zeef tot een goudgele puree. Voeg boter en chilipoeder toe.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 225 KCAL (945 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 13 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!