Ingrediënten
750 gram rundvlees voor goulash (doorregen runderlappen)
2 uien
50 gram braadboter
1 eetl. paprikapoeder mild
1 eetl. bloem
1 blikje tomatenpuree
zout en versgemalen peper
desgewenst allesbinder of
aangeroerde maïzena
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van circa 2×2 cm of vraag de slager dit te doen. Laat ze op kamertemperatuur komen. Snipper de uien grof.
Stap 2
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de helft van de vleesblokjes op hoog vuur omscheppend rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, voeg de resterende boter toe en bak de overige vleesblokjes bruin. Schep ze eveneens uit de pan. Laat de ui omscheppend in het achtergebleven braadvet kleuren. Bestrooi met het paprikapoeder en de bloem, voeg de tomatenpuree toe en laat omscheppend nog kort bakken. Voeg circa 0,5 liter water toe en breng al roerend aan de kook.
Stap 3
Schep het vlees door het uienmengsel in de pan en breng opnieuw aan de kook. Voeg zo nodig een extra scheutje water toe, het vlees moet net onder staan. Laat op laag vuur met het deksel op de pan in circa 2½ uur gaar stoven. Breng de goulash verder op smaak met zout en peper. Breng de saus desgewenst met allesbinder of maïzena op de gewenste dikte. Lekker met gekookte aardappelen,
aardappelpuree of rijst en bijvoorbeeld broccoli, doperwtjes of sperzieboontjes.