Goulash met 3 kleuren paprika
0-20 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 700 g goulashvlees, in blokjes
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, in blokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 300 ml rundvleesbouillon
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 tl karwijzaad

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 0-20 minuten
Gaartijd: 2 uur 50 minuten

  1. Haal het goulashvlees door de bloem. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak het vlees bruin.
  2. Voeg de ui, de paprika en paprikapoeder toe en bak deze even mee. De tomatenpuree gaat erbij en wordt kort meegebakken.
  3. Voeg de bouillon toe met de tijm, laurier en karwijzaad en laat het geheel 2,5 uur sudderen op laag vuur.
  4. Haal het deksel van de pan en laat de goulash nog 20 minuten inkoken of totdat de gewenste dikte is bereikt.
  5. Serveer de goulash met zilvervliesrijst.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 490 KCAL (2060 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 31 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!