Goulash met kip
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 600 g kippendij
  • 2 rode uien, halve ringen
  • 2 zoete puntpaprika’s, reepjes
  • 1 groene paprika, blokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 el bloem
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 6 tl karwijzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Leg de kippendij in een steelpan en doe er water bij totdat ze onder staan. Voeg steranijs, 3 tl karwijzaad en 2 kaneelstokken toe en breng het geheel aan de kook. Laat de kippendij op laag vuur in 20 minuten zachtjes garen.
  2. Smoor de rode ui in een braadpan met olijfolie totdat de ui glazig is. Doe er tomatenpuree, 3 tl karwijzaad en gerookte paprikapoeder bij en bak dit kort. Voeg bloem toe, bak ook dit even mee, en laat het geheel, met de kippenbouillon, de laurierblaadjes en gesneden paprika 15 tot 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Haal de kippendij uit het pocheervocht (vocht kan weg) en trek er met twee vorken reepjes van. Doe de kippendij in de saus en breng het op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel goed door en serveer de kipgoulash met witte rijst. Verwijder de laurierblaadjes en rond het af met een takje peterselie als garnering.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 390 KCAL (1640 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 22 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 13 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!