Ingrediënten
700 g goulash (kant-en-klaar)
2 el olijfolie of boter
2 uien, gesnipperd
200 g risottorijst
3/4 liter warme groente- of kippenbouillon van tablet
1 el olijfolie
1 courgette in kleine blokjes
1 el tijm
1 teentje knoflook
10 kerstomaatjes, gehalveerd
3 eieren
1 dl room
zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de uien op zacht vuur circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak even aan tot alle korrels met olie bedekt zijn. Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij en zet het vuur hoog zodat de rijst voortdurend kookt, blijf ondertussen goed roeren. Na 20 minuten is de rijst gaar. Laat staan tot verder gebruik.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in een paar minuten bruin, voeg de tijm en knoflook toe en laat nog een minuut zachtjes bakken.
Stap 3
Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Doe nu de rijst, courgetteblokjes en kerstomaatjes in een lage ovenschaal. Giet de eierroom er gelijkmatig over en bak de rijst in circa 15 minuten bruin. Verwarm ondertussen de goulash en serveer dit samen met de gebakken rijst.