Ingrediënten
100 g magere spekreepjes
600 g magere runderlappen, in blokjes van 3×3 cm
4 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 rode paprika's in repen
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geraspt
1 Spaanse peper, in reepjes
1,5 el paprikapoeder
2 dl vleesbouillon van tablet
2 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
2 dl rode wijn
3 grote vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de braadpan en bak de spekreepjes op zacht vuur bruin. Giet de olie erbij en bak de blokjes vlees in een paar minuten rondom bruin. Schep al het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de ui, paprika, knoflook, gember, peper en paprikapoeder zachtjes een paar minuten aan. Doe het vlees weer terug in de pan en giet de bouillon erbij. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en wijn toe en breng het aan de kook. Laat het vlees met het deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes gaar stoven. Voeg na anderhalf uur de aardappelblokjes toe en laat nog een half uur verder stoven. Breng eventureel op smaak met zoute en peper. Lekker met sperziebonen of kousenband.