Gratin van aardappel en pastinaak
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen, dunne plakjes
  • 250 g pastinaak geschild, dunne plakjes
  • 200 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 1 el grove mosterd
  • 100 g geraspte kaas (jong belegen)
  • zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 60 minuten

  1. Kook de slagroom met de melk en de mosterd en voeg zout naar smaak toe.
  2. Verdeel de aardappel- en pastinaakplakjes in een ovenschaal en giet hier het kokende roommengsel overheen.
  3. Strooi er geraspte kaas overheen en plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 185 graden gedurende 1 uur. Controleer of de aardappelen gaar zijn.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 374 KCAL (1553 KJ). VET 23,7 G (WAARVAN 10,5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 29,6 G. EIWIT 7,7 G. VEZELS 5,9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!