Gratin van aardappel, venkel en pastrami
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

250 g pastrami
200 g venkel
400 g vastkokende aardappelen, geschild
1 el boter
1 tl venkelzaadjes
zout en versgemalen peper
200 ml room
200 ml melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkelknollen doormidden en snijd het mooie groen eraf voor later gebruik. Snijd de venkel en aardappelen in plakjes van 1/2 cm. Vet een kleine ovenschaal in met boter en leg er de helft van de aardappel en venkelplakken er dakpansgewijs in. Bestrooi met zout en peper en de helft van de venkelzaadjes. Snijd de pastrami in repen en verdeel de helft ervan over de groenten. Bedek vervolgens weer met aardappel en venkel bestrooi weer met wat zout, peper en venkelzaadjes en eindig met pastrami. Meng in een maatbeker de room en melk en breng op smaak met wat zout en peper. Giet dit over de schotel en dek af met aluminiumfolie. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar. Verwijder het folie en bak nog 10 minuten hoog in de oven mooi bruin.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!