Gratin van venkel en ham
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

200 rauwe ham
zout
5 middelgrote venkelknollen
1 zakje witte saus of bechamelsaus
100 g blauwe kaas, bijvoorbeeld fourme d'ambert

Bereidingswijze

Breng een pan met water en een schep zout aan de kook. Snijd de venkelknollen in vieren en snijd de stronk naar binnen toe iets weg. Blancheer de venkel een minuut in het kokende water en spoel ze koud af.

Rol de venkel in de ham en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven op 180°C.

Maak de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet deze over de hamrolletjes. Verkruimel de kaas erover en bak in 20 minuten goudbruin. Lekker met aardappels uit de oven

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!