Griekse aubergines met rundergehakt
40-60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Gehakt
Grieks
Onbekend

Ingrediënten

  • 150 g rundergehakt
  • 2 aubergines
  • Half blik tomatenblokjes
  • 75 g rijst
  • 500 ml bouillon
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • Halve rode peper, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel oregano
  • 100 g feta
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees er uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees klein en leg het apart.
  3. Kook de rijst in de bouillon in ongeveer 10 minuten beetgaar. Fruit de knoflook aan in de olie en bak daarin het gehakt. Voeg de rode peper, lente-ui en het vruchtvlees toe en bak deze kort mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en de gekookte rijst toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de feta over de aubergines en besprenkel ze met olie. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gevulde aubergines in ongeveer 30 minuten af in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten en bak ze af. Garneer met de gehakte peterselie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!