Ingrediënten
500 g filodeeg
100 g walnoten
100 g amandelen
200 g basterdsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
100 g boter
50 g honing
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de walnoten, amandelen, kaneel en 50 gram suiker grof.
Stap 2.
Smelt op laag vuur de boter met de honing. Bestrijk alle vellen van het filodeeg met de honingboter.
Stap 3.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de helft van de filodeegvellen in de schaal. Leg daar bovenop het notenmengsel en daar weer bovenop de andere helft van de filodeegvellen. Maak met een scherp mes ruiten op het deeg. Bak dit in de oven in 25 minuten krokant.
Stap 4.
Verwarm in een pannetje de rest van de suiker met 3 eetlepels water tot een stroop. Voeg daarna het citroen sap toe. Schenk over de baklava en laat afkoelen.