Ingrediënten
2 dunne lamslappen (van de bout) van circa 125 gram per stuk
1 tl. gedroogde oregano
1 flinke teen knoflook
2 el. olijfolie
2 el. fijngehakte peterselie
1 beschuit
zout en versgemalen peper
25 gram braadboter
1 grote vleestomaat
1 laurierblad
Bereidingswijze
Sla de lamslapjes zo nodig tussen 2 velletjes plastic folie wat platter met de deegroller of vraag de Gildeslager dit voor u te doen. Doe de verkruimelde oregano, de geperste knoflook met de olijfolie in een kom, voeg de peterselie, de verkruimelde beschuit en wat zout en peper toe en roer goed door elkaar. Bestrijk de lamslapjes dun met dit mengsel. Rol de lapjes op langs de korte kant en zet ze met een houten prikker vast. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de rolletjes rondom bruin. Snijd de tomaat in blokjes. Giet een scheutje water in de pan, voeg de tomaat, de laurier en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de lamsrolletjes met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar stoven. Keer ze af en toe om. Verwijder het laurierblad en breng de jus desgewenst verder op smaak. Lekker met rijst, couscous, pasta of aardappelpuree en groenten naar keuze.