Ingrediënten
1 grote rode ui, in halve ringen
100 g troskerstomaatjes
1 takje tijm
50 g zwarte olijven, gehalveerd
Halve komkommer, geschild en in lange linten geschaafd
50 g gemengde eikenbladsla
2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
7 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel rode wijnazijn
400 g feta, 2 plakken gehalveerd
0,5 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven op 150 graden.
Stap 2.
Bestrooi de feta met grof gemalen peper en gedroogde oregano en bedruppel de plakken met 1 eetlepel olijfolie. Verpak ze elk in een stuk folie en leg in een ovenschaal.
Stap 3.
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaaltje (of bij de feta in de schaal) en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een eetlepel balsamicoazijn. Leg er een takje tijm bovenop.
Stap 4.
Plaats de feta en de tomaatjes in de oven en bak ongeveer 15 minuten. Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn en wat zout en peper.
Stap 5.
Meng de ui met de olijven, de eikenbladsla, de komkommerlinten en de munt en schep er de dressing doorheen.
Stap 6.
Verdeel de salade over vier borden. Leg er de iets gesmolten feta bovenop, samen met de troskerstomaatjes.