Griekse shoarma met dragon-tzatziki
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Grieks

Ingrediënten

  • 600 g procureurlapjes, in reepjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Peper en zout
  • 4 pitabroodjes
  • ½ bosje dragon
  • 175 g tzatziki
  • Zonnebloemolie
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen
  • 2 rode paprika’s, zonder zaad en in reepjes
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 kropje baby-Romeinse sla, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Meng de reepjes vlees met de oregano, komijnpoeder, chilipoeder en knoflook. Voeg peper en zout toe.
  2. Bak de pitabroodjes volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Hak de dragon fijn en meng dit door de tzatziki.
  4. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de reepjes procureur samen met de ui en de paprikareepjes tot ze gaar zijn. Roer de tomatenpuree er goed doorheen en bak deze nog even mee.
  5. Vul de pitabroodjes met het vlees en wat sla en bestrijk ze met een flinke lepel tzatziki.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 555 KCAL (2330 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 31 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 31 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!