Ingrediënten
600 g varkenshaas in blokjes van 3 cm
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl gedroogde oregano
8 houten of metalen spiesjes
zout en peper
Voor de pesto:
2 aubergines
2 sjalotjes, geraspt
1 teen knoflook geperst
2 tomaten, zonder zaadjes in kleine blokjes
2 takjes peterselie
2 takjes koriander
1 el extra vergine olijfolie
knijpje citroensap
zout en peper
Bereidingswijze
Maak een marinade van de olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en de oregano. Vermeng de blokjes vlees met de marinade en laat een uurtje staan. Rijg de blokjes aan de spiesen en bestrooi ze met zout en peper. In de tijd dat het vlees marineert kunt u de auberginepesto maken.
Verwarm ondertussen de oven op 250°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze met het snijvlak op een ingevette bakplaat. Bak ze in 20 minuten donkerbruin. Haal het zachte vruchtvlees uit de schil van de aubergines, doe het samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en maal het tot een dikke mousse. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Rooster of bak de spiesen op de grillplaat, in de oven op 200°C of in de koekenpan. Serveer ze met stokbrood of gebakken aardappels en de auberginepesto.