Ingrediënten
1 varkensrollade van ca. 600 g
zout en versgemalen peper
1 citroen
40 g braadboter
2 dl kruidenbouillon, van korrels of van een tablet
1 el. fijngehakte verse of 2 tl. gedroogde oregano
100 g zwarte olijven zonder pit
3 el. Griekse yoghurt
2 tl. maïzena
Bereidingswijze
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en wrijf het rondom in met wat zout en peper. Rasp de schil van de onder de hete kraan afgeborstelde citroen en pers het sap uit. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Voeg de citroenrasp, het citroensap en de warme bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de rollade met het deksel op de pan ca. 1 uur stoven (de saus mag daarbij niet koken). Keer de rollade elke 15 minuten een kwart slag. Voeg het laatste kwartier de oregano en de in plakjes gesneden olijven toe.
Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Roer de Griekse yoghurt en de maïzena door elkaar en roer door de saus. Laat kort koken en breng de saus zo nodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Verwijder de touwtjes en snijd de rollade in dikke plakken. Serveer met de saus. Lekker met een tomatensalade met blokjes feta.