Groene asperges met beenham
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

350 g dungesneden beenham
zout
600 g groene asperges
50 g boter
1 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook, geplet
1 takje rozemarijn
mespunt grof zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan met water met zout aan de kook. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil ze dun als ze erg dik zijn en hard aanvoelen.

Sta[ 2
Verwarm ondertussen de boter en olie met de knoflook, rozemarijn, zout en peper op een klein pitje, de boter mag niet bruin kleuren. Laat de smaken circa 5 minuten in de boter trekken.

Stap 3
Kook de asperges rechtop met de toppen net boven het water in circa 4 tot 6 minuten afhankelijk van de dikte bijtgaar en frisgroen. Schep de asperges uit het water en verdeel ze over 4 borden. Drapeer de ham erover en geef er een lepel van de aromatische boter bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!