Groene asperges met ontbijtspek
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

20 lange repen ontbijtspek
20 groene asperges
Béarnaisesaus om te dippen

Bereidingswijze

Stap 1
Verwijder het houtachtige deel en kook de asperges in 10 minuten in kokend water met zout beetgaar. Giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken, laat ze uitlekken en dep ze droog. Omwikkel elke asperge met een lange plak ontbijtspek.

Stap 2
Rooster de ingepakte asperges op de barbecue of in de grillpan tot het spek krokant is en serveer meteen met een kommetje Béarnaisesaus waarin ze worden gedipt. Als er voldoende servetjes onder handbereik zijn, kunnen ze met de hand worden gegeten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!