Groene aspergesoep met bacon
0-20 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 2 witte uien, grof gesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 g bacon
  • 500 g groene asperges
  • 125 g creme fraiche
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Zet een pan op het vuur met twee eetlepels olijfolie. Fruit de ui tot ze glazig wordt en voeg dan de nootmuskaat toe. Blus af met een liter bouillon en breng alles aan de kook.
  2. Bak de bacon ondertussen knapperig in een koekenpan zonder olie of boter.
  3. Snijd de kontjes van de asperges en gooi ze weg. Haal er ook een paar kopjes af voor de garnering. Doe de asperges in de hete bouillon. Laat ze 5 minuten doorkoken en haal de pan van het vuur. Pureer de soep fijn met een staafmixer en roer de crème fraîche erdoorheen tot deze opgelost is. Leg in elke soepkom wat aspergekopjes, verdeel de soep over de kommen en strooi er wat stukjes knapperige bacon over. Serveer met belegde broodjes.

Voedingswaarde per persoon
225 kcal (945 kj). eiwit: 10 g. vet: 15 g (waarvan 7 g onverzadigd). koolhydraten: 11 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!