Ingrediënten
4 saucijzen
2 el olie of boter
1 ui, gesnipperd
2 el ketjap manis
4 trostomaten, in kleine blokjes
Zout en peper
700 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
400 g groene kool, in dunne reepjes
1 dl warme melk
50 g boter
Bereidingswijze
Snijd het vel van de saucijzen open en trek het vel eraf. Verwarm de olie en fruit de ui lichtbruin. Verkruimel het saucijzenvlees boven de pan en bak het bruin. Voeg de ketjap en tomatenstukjes toe en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de aardappels in ruim water met zout in 20 minuten zacht. Voeg de laatste 5 minuten de koolreepjes toe. Giet alles af en stamp met de melk en boter tot een grove stamppot. Breng de saucijzensaus op smaak met zout en peper en serveer bij de stamppot.