Ingrediënten
200 g gekruide rosbiefplakjes
1 krop sla, gewassen en gedroogd
100 g Blue Stilton
50 g gepelde walnoten
Voor de vinaigrette:
2 el. witte of rode wijnazijn
1 mespunt zout
peper uit de molen
3 el. extra vergine olijfolie
3 el. walnotenolie
1 tl. mosterd
Bereidingswijze
Laat de kaas op kamertemperatuur komen. Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan en rol ze door een schone keukendoek om de velletjes eraf te krijgen.
Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een schoon potje of flesje, schroef de deksel erop en schud een paar keer goed door. Proef of de saus goed van smaak is. Een tikkeltje te zuur? Voeg dan iets meer olie toe of verdun met water.
Schik de droge sla op 4 borden, verdeel de rosbief erover. Verkruimel de kaas en verdeel over de sla en voeg als laatste de warme noten toe. Besprenkel de salade met de vinaigrette. Lekker met warm brood.