Groentenspiesen
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 2 winterwortels, in plakjes
– 1 knolselderij, in blokjes
– 2 rode bieten, in blokjes
– 20 roosjes broccoli
– 100 g spinazie
– 2 teentjes knoflook, gepeld
– 25 g pompoenpitten
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue tot 200 graden (indirecte garing), en week 8 houten satéprikkers in water.
  2. Was alle groenten en leg iedere groentesoort apart op een stuk aluminiumfolie. Giet er wat olijfolie over en breng deze op smaak met peper en zout. Vouw de folie dicht, leg de groentepakketjes op de barbecue en gaar deze ongeveer 30 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Haal de pakketjes van de barbecue en rijg de groenten om en om aan de geweekte prikkers.
  4. Was de spinazie en doe de blaadjes in een blender. Voeg de knoflook en pompoenpitten toe. Draai dit fijn en schenk zoveel olie bij dat de pesto de gewenste dikte krijgt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  5. Gril de groentespiesen op de barbecue. Verdeel ze over de borden en schep de spinaziepesto rond de spiesen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 195 KCAL (820 KJ). EIWIT: 8 G. VET: 8 G (WAARVAN 1 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!