Groentesalade
0-20 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g sugarsnaps
  • 180 g sperzieboontjes
  • 300 g erwtjes
  • 12 kleine groene asperges
  • 200 g taugé
  • 1 bosje bieslook
  • 3 el sesamzaad, geroosterd

Vinaigrette:

  • 6 el arachideolie
  • 1 el sesamolie
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • 1 el zoete sojasaus
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon en blancheer ze in een grote pan water (met zout), behalve de taugé. Doe de sperzieboontjes als eerste in het water om 2 minuten te koken, omdat ze iets langer nodig hebben om gaar te worden.
  2. Schep de groenten uit het kokend water en dompel ze in ijswater om verkleuring te voorkomen.
  3. Maak vinaigrette door de ingrediënten te mengen en verwarmen. Meng de groenten door elkaar en giet de warme vinaigrette eroverheen. Strooi er tot slot geroosterd sesamzaad overheen en steek de sprietjes bieslook erin.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 450 KCAL (1890 KJ). EIWIT: 11 G. VET: 34 G (WAARVAN 30 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!